t hebt u nodig als u begint met filatelie? Dat is de vraag die aan zo’n twintig ervaren filatelisten werd gesteld. Dit zijn hun antwoorden... Reden genoeg om een mooi lijstje op te stellen voor de feestdagen!

Top 1: de juiste papieren documentatie

Postzegelcatalogi, een gevulde boekenkast, … deze dingen zijn volgens veel filatelisten onmisbaar! En dat klopt! Hoe kunt u anders een postzegel of brief analyseren zonder de juiste documentatie? Een kritische geest en betrouwbare informatie liggen aan de basis van elke zoekopdracht.

Top 2: Een postzegelpincet

Een postzegelpincet is het eerste onmisbare tool van een filatelist want het is verplicht om de postzegels te hanteren zonder ze te beschadigen. Er bestaan verschillende modellen. U moet voelen welke u het beste in de hand ligt. Korter, langer, rond uiteinde, puntig uiteinde, … De meningen lopen uiteen. Het belangrijkste is dat u een tool vindt dat aan uw behoeften voldoet. U zult het zeer snel onder de knie krijgen!

Top 3: een vergrootglas

Om de details en de variëteiten te bekijken, om iets kleins te lezen dat op de postzegel staat, om postzegeltekens of de inhoud van een brief te lezen. Het is essentieel om met een goed vergrootglas te zijn uitgerust. Ze zijn verkrijgbaar aan alle prijzen in functie van de mate van perfectie van het tool en, indien men dit wenst, met ingebouwde verlichting, wat een grote troef lijkt te zijn.

 

Top 4: De juiste opbergmap en het juiste album.

Ook het materiaal dat nodig is om uw collectie te archiveren, is onbetwistbaar. De opbergmap is onmisbaar omdat
het een tussenstap vormt tussen het bakje en het album. Zo kunt u uw postzegels bewaren nadat u ze hebt gesorteerd, in afwachting dat ze in het album op hun plaats worden ingevoegd.De opbergmappen en albums zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, met 8, 16, 32 of 64 pagina’s, met wit of zwart papier en kristalpapier tussen elke pagina om de postzegels te beschermen. Ze krijgen een plaatsje in boekenrekken en moeten “rechtop” worden geplaatst.

In een opbergmap klasseert de verzamelaar zijn postzegels naar wens. De zwarte of witte kartonnen pagina’s beschikken over 5 tot 10 of 12 doorzichtige rhodoïdstroken waar de postzegels achter kunnen worden geschoven.
Een opbergmap kan ook worden gebruikt om uw duplicaten op te bergen en ze te groeperen per land, per type enz.

Het is een goed idee om voor elke postzegel een klein label te plaatsen met het nummer van de postzegel, de waardering en de prijs waaraan u hem wilt verkopen … op Delcampe uiteraard!

Top 5: een computer, een internetverbinding en Delcampe!

De helft van de filatelisten die ik heb ondervraagd, gaf dit antwoord. Tegenwoordig zijn onderzoek en het internet onlosmakelijk met elkaar verbonden. Filatelisten hebben de mogelijkheden van het internet goed begrepen, zowel op het gebied van documenten (let er op dat u altijd kritisch blijft) als op het gebied van het kopen van verzamelitems. Op dit gebied is Delcampe hun belangrijkste bondgenoot om die zeldzame parel te vinden.

Deze 5 tools werden het vaakst vermeld. Maar dat zijn niet de enige tools: ondotometers (om de tandjes te tellen), een UV-lamp, een scanner, display-vellen, bakjes, … Het materiaal dat de filatelist gebruikt kan buitengewoon nuttig zijn.

Het is tegen goede prijzen beschikbaar op Delcampe! Ontdek deze categorie op Delcampe

Avatar foto

Geschreven door Héloïse

Een antwoord achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML-tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een opmerking

  1. Liefste kerstman,
    Ik ben reeds jaren zeer tevreden van de firma Delcampe .
    Ik wens de ganse equipe ,van harte een vrolijk kerstfeest
    geluk en voorspoed in het nieuwe jaar 2022